Deze ovenschotel met zalm, broccoli, tomaatjes en groene asperges is heel heel veelzijdige koolhydraatarme maaltijd. En makkelijk te combineren met het hele gezin door er zoete aardappel toe te voegen.
Ingrediënten
2 personen fase 3
- 2 zalmfilets
- 100 g zoete aardappel
- 100 g broccoli
- 50 g aspergetips
- 50 g snoeptomaatjes
- 1/2 rode ui
- 2 el olijfolie
- rozemarijn
- zout en peper
Schil de zoete aardappel en snijdt hem in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 12 minuten in de oven.
Snijdt ondertussen de broccoli in roosjes en de ui in grove stukken meng samen met de aspergetips in een kom met olijfolie en wat zout en peper. Bestrooi de zalm met zout en peper.
Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, broccoli, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg vervolgens de zalmfilets er bovenop de ovenschotel met zalm en broccoli en strooi wat rozemarijn erover. Zet de ovenschotel nog ongeveer 20 minuten in de oven tot de zalm net gaar is.
Tip: Zit je in fase 1 of 2 van het programma? Laat dan de zoete aardappel achterwege.
Meer weten over afvallen met het PowerSlim programma? Kijk hier!