Curry met ei en broccoli

Ingrediënten

2 personen fase 1

  • 2 zakjes PowerSlim sojarijst
  • 2 eieren
  • 2 el roomkaas light
  • 2 tomaten grof gesneden
  • 100 g broccoli in roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl verse gember, fijngehakt
  • 1 klein bolletje knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl garam masala
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • Zout en peper

Zet een pannetje op met water en kook de eieren in 7 minuten hard. Kook de rijst 15 minuten in de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de rode peper circa 1 minuut. Voeg de kruiden en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg een klein scheutje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

Voeg dan de tomaat toe met 50-75 ml water en laat 5 minuten sudderen. Stoom ondertussen de broccoli gaar en 4-5 minuten. Pureer vervolgens de tomaat, ui en de kruiden met de staafmixer tot een gladde currypasta. Voeg de roomkaas toe en roer nogmaals goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met wat zout en peper. Giet de rijst en de broccoli af en doe de rijst op een bord. Giet de currypasta eroverheen en maak af met de broccoli en de eieren. Garneer met de verse koriander.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten