Kipsalon met pastinaakfrietjes

Kipsalon met pastinaakfrietjes

Eet jij het liefst Kapsalon in de snackbar maar wil je koolhydraatarm eten? Maak dan is de gezonde versie kipsalon met pastinaakfrietjes.

Ingrediënten

4 personen fase 2A

  • 500 g kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 400 g pastinaak
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 100 g ijsbergsla
  • 80 g geraspte kaas 30+
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • Shoarmakruiden
  • 4 a 6 el magere kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Schil en snijd de pastinaak in dunne repen zoals frietjes. Besprenkel de ze met twee eetlepels olijfolie en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Let goed op met de cayennepeper want de frietjes worden al snel te pittig.

kipsalon met pastinaakfrietjes, ijsbergsla en knoflooksaus

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pastinaakfrietjes hier overheen. Bak de frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de kipfilet in stukjes en verhit de olijfolie in een pan en bak ondertussen de kipfilet samen met de shoarmakruiden goudbruin en gaar.

Doe dit vervolgens in een ovenschaal en verdeel de pastinaakfrietjes eroverheen. Bestrooi met de kaas. Zet de oven terug naar 180 °C en bak dit vervolgens 10-15 in de oven. Maak de knoflooksaus door de kwark met uitgeperste knoflook goed met elkaar te mengen en breng op smaak met wat peper en zout. Snijdt de tomaten en komkommer in kleine stukje en verdeel met de sla over 4 borden. Leg de kipshoarma en de frietjes hier bovenop. Serveer de kipsalon met pastinaakfrietjes met knoflooksaus.

Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten