Ovenschotel zalm, broccoli, tomaatjes en groene asperges

Ingredi├źnten

2 personen fase 3

  • 2 zalmfilets
  • 100 g zoete aardappel
  • 100 g broccoli
  • 50 g aspergetips
  • 50 g snoeptomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • rozemarijn
  • zout en peper

Schil de zoete aardappel en snijdt hem in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 12 minuten in de oven.

Snijdt ondertussen de broccoli in roosjes en de ui in grove stukken meng samen met de aspergetips in een kom met olijfolie en wat zout en peper. Bestrooi de zalm met zout en peper.

Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, broccoli, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg vervolgens de zalmfilets er bovenop en strooi wat rozemarijn erover. Zet de ovenschotel nog ongeveer 20 minuten in de oven tot de zalm net gaar is.

Tip: Zit je in fase 1 of 2 van het programma? Laat dan de zoete aardappel achterwege.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten