Groene shakshuka met knoflookyoghurt

Ingrediënten

4 personen fase 1

  • 200 g broccoli
  • 300 g verse spinazie
  • 1 kleine moot zalm
  • 2 eieren
  • 150 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 ui
  • 1 klein bolletje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Optioneel is de zalm vervangen voor 15 g verse geitenkaas (bolletjes)


 

Breng in een hapjespan het water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze tot het water is verdampt.

Voeg de olijfolie, de ui en de helft van de knoflook toe. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg de zalm in stukken toe en bak mee.

Maak in de groenten 2 holtes. Breek boven elke holte een ei. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in 10 min. garen. Meng intussen de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met peper.

Neem de pan van het vuur en bestrooi optioneel met de geitenkaas boven de shakshuka. Serveer met de knoflookyoghurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten