Kabeljauw met kruidenkorst is nu ook koolhydraatarm mogelijk met met PS. rösti, hiermee maak je in een handomdraai een krokant korstje op je vis.
2 personen fase 1
- 2 zakjes PS. food & lifestyle rösti
- 90 g kabeljauw
- 1 kleine prei (200 g)
- 2 el kookroom light
- 2 el roomboter
- paar takjes tijm
- 2 el citroensap
- Zout en peper
Snijdt de prei in stukjes. Doe de inhoud van het zakjes rosti in de shakebeker, meng met 150 ml water en schud goed. Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Verhit de 1 el roomboter in een koekenpan en besmeer een derde van de rosti op de kabeljauw. Leg de vis met de rostikant naar beneden in de koekenpan en besmeer dan weer een derde op de ander kant. Laat op laag vuur gaar worden in circa 15 minuten. Draai regelmatig om. Doe de laatste 5 minuten de overige rosti beslag erbij en roerbak gaar tot scrambled rosti.
Verhit de 1 el roomboter in een andere koekenpan en bak hierin de prei 2 a 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kookroom toe. Besprenkel met het citroensap en warm nog even goed door. Verdeel de scrumbled rosti op het bord samen met de kabeljauw met kruidenkorst en prei. Garneer met wat verse tijm.