Koolhydraatarme Flammkuchen

Flammkuchen met groene asperges en zalm

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas. Het soort van pizza deeg is heel dun en na het bakken lekker knapperig. Met een topping van zalm en groene asperges is deze heel lekker.

Ingrediënten

2 personen fase 1

  • 2 PowerSlim wraps
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 2 el roomkaas kruiden light
  • 100 g groene aspergetips
  • 1/2 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1 a 2 tl vloeibare zoetstof
  • 2 el citroensap
  • Verse dille
  • Versgemalen peper

Verwarm de oven op 175 °C. Maak de komkommersalade door de komkommer in linten te snijden met een kaasschaaf, meng de linten met citroensap in en grote kom. Voeg op smaak zoetstof en peper toe en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Besmeer iedere wrap aan beide kanten met een halve eetlepel olijfolie per wrap. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wraps 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Wrijf ondertussen de groene asperges in met een eetlepel olijfolie en snijd de zalm in dunne plakjes. Laat een grillpan of barbecue goed heet worden en gril de asperges circa 8 minuten tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Keer regelmatig om. Besmeer de wraps met de roomkaas en beleg met de asperges en de zalm stukjes. Zet ze nog circa 4-5 minuten in de oven, totdat de zalm lichtroze begint te verkleuren, Breng de Flammkuchen op smaak met peper en garneer met de verse dille. Serveer met de zoetzure komkommersalade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten