Asperges met zalm en beenham

Witte asperges met rösti

Combineer witte asperges een met koolhydraatarme rösti. Wanneer je ze kan kopen is niet ieder jaar gelijk. Wanneer het seizoen precies begint, is onder andere afhankelijk van het weer. Meestal kun je vanaf April tot Juni asperges kopen.

2 personen fase 1

  • 2 zakjes PS. food & lifestyle rösti
  • 400 g asperges
  • 50 g beenham in plakken
  • 40 g gerookte zalm
  • 2 eieren
  • Zout en peper

 

Schil de asperges en snijdt de van de onderkant ongeveer 2 cm af. Kook de eieren hard in circa 8 minuten en kook de asperges 10 minuten en laat 5 min doorgaren in het vocht.

Witte asperges met rösti

Leeg de zakjes rösti in een kom. Voeg 150 ml water toe en mix. Schep met een lepel een hoopje in een pan met antiaanbaklaag en bak op laag vuur.

Witte asperges met rösti

Pel en snijdt de eieren met een eiersnijder of snijdt fijn. Verdeel de beenham en de gerookte zalm over de borden.

Laat de witte asperges uitlekken en voeg toe samen met het ei mengsel en de rösti.

PS. Voeg in fase 3 een botersausje of hollandaise saus toe en kook per persoon nog een extra eitje.

Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten