Aspergetagliatelle met verse zalm en ei

1 persoon fase 1

Ingrediënten:

  • 100-150 g verse zalm
  • 1 gekookt ei
  • 150 g witte asperges (± 4 stuks), geschild
  • Handje rucola
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl vers citroensap
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Extra: Dunschiller

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en schaaf ze met een dunschiller in linten. Voeg ze toe aan het kokende water en kook ze 2-3 minuten. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak de zalm, op smaak gebracht met wat peper en zout, circa 4-8 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Maak ondertussen een dressing van anderhalve eetlepel olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Giet de aspergelinten af en leg ze op een bord. Verdeel de zalm, rucola en het ei eroverheen. Besprenkel met de dressing en garneer met de bieslook en de peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten