Hete nyonya curry met tartaarballetjes en noodles

Nyonya betekent curry gekookt door de vrouw van het huis deze curry komt oorspronkelijk uit Maleisië.

Ingrediënten

2 personen fase 1

  • 2 zakje PowerSlim noodles
  • 100 gram tartaar
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 ml kookroom light
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 klein bolletje knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst
    verwijderd en fijngehakt
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 cm verse gember
  • 1 el olie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • Zout en peper

Meng de tartaar met het ei en de helft van de knoflook,
de koriander en kwart van de chilipeper.
Draai er dan kleine balletjes van en zet in de koelkast
(liefst een nacht zodat de smaken goed kunnen
intrekken).

Doe vervolgens de rest van de knoflook, gember, rode peper en de ui in een keukenmachine en vermaal tot een pasta. Verhit de olie in een wokpan en doe de pasta erin en fruit even kort aan. Voeg de tomatenblokjes, sojasaus, kookroom en wat zout en peper toe en laat 10 minuutjes sudderen. Daarna voeg je de gehaktballetjes toe en laat deze 12 tot 15 minuten garen. Kook ondertussen de noodles circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met eventueel een beetje zout. Serveer de noodles met de tartaarballetjes en garneer eventueel nog met wat verse koriander.


Vegetarische variant ook mogelijk met vega gehaktballetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten