broccoliquiche

Broccoliquiche met geitenkaas en verse kruiden

Deze broccoliquiche is geheel koolhydraatarm omdat de bodem van PS. kaaskoekjes gemaakt is.

4 personen fase 1

  • 4 zakjes PS. kaaskoekjes
  • 60 g roomboter
  • 1 broccoli max. 400 g
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 8 geitenkaas schijfjes
  • 6 eieren
  • 150 ml wunda plantaardige unsweetened drank (vervanger voor melk)
  • 2 tl vloeibare zoetstof
  • 1 bakje platte peterselie
  • Zout en peper

 

koolhydraatarme quiche

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede kleine springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijdt en kook ook ondertussen de broccoliroosjes 2 min. en laat uitlekken. Hak de peterselie fijn, halveer de tomaatjes. Verdeel de geitenkaas in stukjes.

Klop de eieren los en meng er de melk (plantaardige drank), zoetstof en peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.

broccoliquiche

Haal de springvorm uit de oven en verdeel de broccoli, tomaatjes en geitenkaas over de bodem. Schenk er het eimengsel over.

Bak de broccoliquiche in ca. 40/45 minuten gaar in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

broccoliquiche binnenkant
broccoliquiche 4 personen

Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Bussum of Hilversum? Maak een afspraak en zet je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raken!

Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten