Koolhydraatarme panzanella

Panzanella

Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette. Het stamt uit de armeluiskeuken en was bedoeld om goedkoop restjes op te maken, vergelijk de Nederlandse broodpap. Panzanella komt oorspronkelijk uit de regio’s Toscane en Umbrië.

2 personen fase 1

  • 2 zakjes PS. food & lifestyle witbrood (4 sneden)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g courgette
  • 3 el olijfolie
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 klein bolletje knoflook
  • 1/2 ui
  • 2 tl citroensap
  • 2 el balsamicoazijn
  • basilicumblaadjes naar smaak
  • Zout en peper

 

Snijdt de courgette in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in kwarten, pers de knoflook uit en snipper de halve ui. Smeer het brood in met de knoflook en snij het in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng de stukjes brood in een kommetje met 2 el olijfolie, het citroensap en zout en peper.

Panzanella met courgette en ui

Bak in de pan voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten nog 1 el olijfolie, courgette en de ui toe en breng op smaak met zout en peper.

Panzanella met geitenkaas en basilicum

Voeg de laatste 2 minuten de tomaten toe. Doe alles in een diep bord en verdeel de geitenkaas en basilicum eroverheen.

Besprenkel met balsamicoazijn.

Koolhydraatarm witbrood

Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten