Tagliolini met vongole en salsa verde

Tagliolini met Vongole en salsa verde

Vongole is de Italiaanse benaming voor venusschelpen. Deze schelpdieren hebben een heerlijk zilte smaak. De vongole worden met de hand gevangen, waardoor ze onder de ‘duurdere’ schelpdieren vallen.

2 personen fase 1

  • 2 zakjes PS. food & lifestyle tagliolini
  • 100 g vongole
  • 35 g verse basilicum blaadjes
  • 40 g platte peterselie
  • 50 g ansjovisfilet
  • 2 el kappertjes
  • 2 el mosterd
  • scheutje citroensap
  • 4 el olijfolie

Kook de tagliolini 10 minuten in ruim water. Giet af. Voeg de basilicum, platte peterselie, kappertjes, ansjovis, mosterd, olijfolie, citroensap bij elkaar en hak dit fijn met een staafmixer. 

salsa verde

Breng op smaak met zout en peper. Bak de vongole circa 5 minuten tot de schelpjes open staan. Meng de pasta met de salsa verde. 

Leg de pasta op een diepbord en verdeel de venusschelpen erover. Voeg eventueel nog wat extra citroensap en zout en peper toe. 

Tagliolini met vongole en salsa verde

Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten