Iets te vieren? Met deze sinaasappel-kwark taart zit je bij iedereen goed. Gebruik je biscuit van PowerSlim dan is hij helemaal koolhydraatarm!
Ingrediënten
4 personen fase 2a
- 2 pakjes PowerSlim speculaas biscuit
- 1/2 sinaasappel
- 150 gr kwark
- 2 baadjes gelatine
- 2 a 3 el roomboter (kwartiertje van te voren de koelkast uit)
Zet de blaadjes gelatine weken 5 minuten in koud water. Verkruimel 4 biscuits met een vijzel en meng dit met zachte roomboter. Verdeel dit over de bodem van een mini springvorm. Rasp de schil van een halve sinaasappel en vermeng dit met de kwark.
Verwarm 1 blaadje gelatine in 2 el water en voeg toe aan de kwark. Stort de kwark op de koekbodem en zet in de koelkast. Pers ondertussen de halve sinaasappel uit en verwarm het sap in een pannetje met het andere blaadje gelatine. Stort dit mengsel op de kwak en zet minimaal 1 uur koud in de koelkast.
Tip: Verdubbel de hoeveelheid kwark en de sinaasappel-kwark taart word hoger!
Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen of Hilversum? Maak een afspraak en zet je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raden!
Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.