Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa

Ingrediënten

2 personen fase 3

  • 300 g – 400 g grote garnalen
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 mango in kleine stukjes
  • ½ avocado in kleine stukjes
  • 1 kleine ui
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 rode peper, heel fijn gesneden
  • 4 el olijfolie
  • Sap van een partje limoen
  • Paprikapoeder
  • 4 el verse koriander, fijngehakt
  • Zout en Peper

 

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en snipper de ui en fruit deze tot deze glazig ziet. Pers het bolletje knoflook uit en voeg samen met de garnalen toe en roerbak circa 2-3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak nog circa 2 minuten.

Maak een salsa door mango, avocado en rode peper in kleine stukjes te snijden en te mengen met wat fijngehakte koriander, 2 eetlepels olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met een beetje zout.

Doe de bloemkoolrijst en garnalen op een bord en verdeel hier de mangosalsa overheen. Garneer eventueel nog met wat extra verse koriander.

Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten