Vongole is de Italiaanse benaming voor venusschelpen. Deze schelpdieren hebben een heerlijk zilte smaak. De vongole worden met de hand gevangen, waardoor ze onder de ‘duurdere’ schelpdieren vallen.
2 personen fase 1
- 2 zakjes PS. food & lifestyle tagliolini
- 100 g vongole
- 35 g verse basilicum blaadjes
- 40 g platte peterselie
- 50 g ansjovisfilet
- 2 el kappertjes
- 2 el mosterd
- scheutje citroensap
- 4 el olijfolie
Kook de tagliolini 10 minuten in ruim water. Giet af. Voeg de basilicum, platte peterselie, kappertjes, ansjovis, mosterd, olijfolie, citroensap bij elkaar en hak dit fijn met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper. Bak de vongole circa 5 minuten tot de schelpjes open staan. Meng de pasta met de salsa verde.
Leg de pasta op een diepbord en verdeel de venusschelpen erover. Voeg eventueel nog wat extra citroensap en zout en peper toe.
Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!