Deze zomerse stamppot ijsbergsla is erg goed te combineren met dorade maar kan ook een kabeljauw filet bij. Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot alleen dan koolhydraatarm.
1 personen fase 1
- 1 zakje PS. food & lifestyle aardappelpuree
- 100 g ijsbergsla
- 50 g cherrytomaatjes
- 50 g doradefilet
- 1 el (chili) olie
- partje limoen
- Zout en Peper
Voeg voor de aardappelpuree 100 ml koud water in de shakebeker doen en mengen met de inhoud van een zakje. Snijd de sla in hele dunne reepjes, spoel af en laat goed uitlekken in een vergiet en halveer de tomaatjes.
Bestrooi de doradefilet met zout en peper en gril deze tot de gewenste gaarheid. Warm de aardappelpuree kort op in een pannetje.
Meng de ijsbergsla door de aardappelpuree en voeg de olie toe. Serveer met de tomaatjes, vis en knijp het sap uit het limoen partje over de dorade.
Voeg eventueel nog wat extra limoen en zout en peper toe aan de stamppot ijsbergsla met dorade.
Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!