Saté met satésaus en spinazie-broccolisalade

Ingrediënten

2 personen fase 1

  • 270 g kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 el olijfolie

Satésaus

  • 6 tl PowerSlim notenpasta pinda amandel
  • scheutje kokosmelk light
  • 1 tl sambal
  • 1 el sojasaus

Salade

  • 100 g verse spinazie
  • 200 g broccoli
  • 200 g komkommer
  • 1/2 avocado
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • snuf gedroogde oregano
  • zout en peper

Maak de marinade van de sojasaus, gember en olijfolie en pers de knoflook uit, laat de kipfilet hierin liefst een paar uur marineren.

Voor de salade: kook de eieren bijna hard ongeveer 5 minuten. Stoom of kook ondertussen broccoli roosjes ook 5 minuten beetgaar, deze kan je af laten koelen en later de salade afmaken.

Snijdt de komkommer en de avocado in stukjes en maak een dressing van de olijfolie, oregano en wat zout en peper. Voeg de spinazie toe aan de broccoli, pel en snijdt de eieren en voeg toe samen met de avocado en de dressing.

Verwarm voor de satésaus de notenpasta, sambal en sojasaus in een pannetje en meng een scheutje kokosmelk eraan toe, zorg dat hij een mooie dikte heeft en voeg eventueel nog een scheutje toe.

Rijg ondertussen de kip aan stokjes en bak de sateetjes in ongeveer 6 minuten op de grill of bbq gaar.

Serveer de saté met de satésaus en salade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten