Koolhydraatarme quiche met zalm en spinazie? Maar waar maak je dan de bodem van? In plaats van deeg kan je de PowerSlim kaaskoekjes met wat roomboter tot een soort deeg malen. Vol met eiwitten en toch heerlijk!
Ingrediënten
4 personen fase 1
- 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
- 1 zalmmootje zonder huid (200 g)
- 4 eieren
- 400 g spinazie, gewassen
- 1 rode ui
- 4 el kruidenroomkaas light
- 1 klein bolletje knoflook
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 30 gram gesmolten roomboter
- 1 el dille, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede kleine springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de kruidenkaas en zout en peper.
Verhit de olie in een pan en snijdt de uit grof en fruit hem aan totdat deze glazig ziet. Pers de knoflook uit en voeg toe samen met de spinazie en roerbak totdat deze is geslonken. Doe de ui en de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit.
Doe het terug in de pan en meng het eimengsel erdoor. Snijdt de zalm in blokjes en roer de kruiden ook door de pan. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en denk deze af met aluminiumfolie. Bak de quiche met zalm en spinazie vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 tot 30 minuten tot deze gaar is.