Mosselpan met courgette

Ingrediënten

2 personen vanaf fase 1

  • 2 kg panklare mosselen
  • 1 courgette
  • 200 g gesneden soepgroenten
  • 25 g roomboter
  • 250 ml droge witte wijn of groenten bouillon
  • Mosselsaus D&L
  • Griekse yoghurt 0,2%
  • Tzatziki kruiden

Controleer de mosselen en gooi beschadigde of open schelpen, die na een tik niet sluiten, weg. Smelt in een ruime (mossel)pan de boter en bak de groenten 2 min. Schenk de wijn of bouillon erbij. Leg de mosselen erop.

Doe de deksel op de pan en draai het vuur hoog. Schud de pan af en toe om en kook de mosselen 5-8 min. tot alle schelpen openslaan. Verwijder eventuele dichte schelpen. Dien de mosselen op met de groenten in het kookvocht met de sausjes.

3 sausjes:

Maak van Griekse yoghurt en tzatziki kruiden een paar uur van te voren een sausje en laat intrekken. D&L mosselsaus bevat slechts 0.7 g koolhydraten per portie (30 g) en Zaanse Mayonaise bevat slechts 0,36 koolhydraten per portie (39 g).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten