Door de lasagnebladen van PowerSlim is deze tonijn lasagne helemaal koolhydraatarm ofwel KHA. Probeer eens te variëren met vis!
Ingrediënten
2 personen fase 1
- 1/2 doosje PowerSlim lasagnebladen
- 200 g tonijn uit blik (op waterbasis)
- 250 g champignons in kwarten
- 100 g tomatenblokjes uit blik
- 1/2 courgette in blokjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 250 ml visbouillon
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 klein bolletje knoflook
- Italiaanse kruiden
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui. Pers de knoflook en voeg toe, samen met de rode peper, courgette en champignons. Verhit de kort op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de bouillon, tonijn, tomatenblokjes en naar smaak de Italiaanse kruiden toe en laat nog 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de saus over de bodem. Leg daarna 2 bladeren op de saus en herhaal dit tot de saus op is, zorg dat je eindigt met een laag saus. Zet de tonijn lasagne in de oven ongeveer 20 minuten.
Tip: vanaf fase 2 lekker met een beetje geraspte kaas 20+ of 30+
Meer weten over afvallen met het PowerSlim programma? Kijk hier!