Enchilada met kipfilet, tomaat en avocado

Ingredienten

  • 1 PowerSlim wrap
  • 50 g kipfilet in stukjes
  • 3 tl Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 kleine rode peper, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • sap van een partje limoen
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 el verse koriander, grof gehakt
  • Zout en peper


Pureer één tomaat samen met de rode peper in de blender of met behulp van de staafmixer. Doe in een pannetje en kook circa 15 minuten op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit de ui circa 2-3 minuten. Voeg de knoflook en de komijn toe en bak nog 1 minuut mee. Blijf goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt. Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder, zout en peper en bak in circa 5-6 minuten goudbruin en gaar. Voeg daarna het tomatenmengsel toe en laat nog even sudderen.

Prak de avocado met behulp van een vork en meng het limoensap, tabasco, koriander en wat zout en peper.

Beleg de wrap met de kip en tomatensaus, de helft van de avocado en de Griekse yoghurt. Rol op en zet eventueel vast met een satéprikker. Serveer met de rest van de tomaat en avocado.

Vega variant ook mogelijk met vega-kip stukjes

Recept uit het kookboek koolhydraatarm genieten, inbegrepen bij het start pakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten