Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst. Eigenlijk is niet meer dan eieren in groenten en met die groenten kan je eindeloos variëren. Een lekker shakshuka gerecht voor het hele gezin, ook vegetarisch te maken.
Ingrediënten
4 personen fase 1
- 200 g broccoli
- 300 g verse spinazie
- 1 kleine moot zalm
- 2 eieren
- 150 g Griekse yoghurt 0% vet
- 1 ui
- 1 klein bolletje knoflook
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Optioneel is de zalm vervangen voor 15 g verse geitenkaas (bolletjes)
Breng in een hapjespan het water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze tot het water is verdampt.
Voeg de olijfolie, de ui en de helft van de knoflook toe. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg de zalm in stukken toe en bak mee.
Maak in de groenten 2 holtes. Breek boven elke holte een ei. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in 10 min. garen. Meng intussen de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met peper.
Neem de pan van het vuur en bestrooi optioneel met de geitenkaas boven de shakshuka. Serveer met de knoflookyoghurt.
Meer weten over afvallen met het PowerSlim programma? Kijk hier!