Het woord enchilada is afkomstig van het voltooid deelwoord van het Spaanse werkwoord enchilar dat ’toevoegen of decoreren met chilipeper’ betekent.
Ingredienten
- 1 PowerSlim wrap
- 50 g kipfilet in stukjes
- 3 tl Griekse yoghurt 0% vet
- 2 tomaten in stukjes
- 1/2 avocado
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 kleine rode peper, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- sap van een partje limoen
- 1 tl tabasco
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl paprikapoeder
- 2 el verse koriander, grof gehakt
- Zout en peper
Pureer één tomaat samen met de rode peper in de blender of met behulp van de staafmixer. Doe in een pannetje en kook circa 15 minuten op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit de ui circa 2-3 minuten. Voeg de knoflook en de komijn toe en bak nog 1 minuut mee. Blijf goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt. Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder, zout en peper en bak in circa 5-6 minuten goudbruin en gaar. Voeg daarna het tomatenmengsel toe en laat nog even sudderen.
Prak de avocado met behulp van een vork en meng het limoensap, tabasco, koriander en wat zout en peper.
Beleg de wrap met de kip en tomatensaus, de helft van de avocado en de Griekse yoghurt. Rol op en zet eventueel vast met een satéprikker. Serveer met de rest van de tomaat en avocado.
Vega variant ook mogelijk met vega-kip stukjes
Recept uit het kookboek koolhydraatarm genieten, inbegrepen bij het startpakket.
Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Bussum
of Hilversum? Maak een afspraak en zet je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raken!
Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.