Het gerecht is voor het eerst in 1943 bereid door de Mexicaanse ober, die ‘Nacho‘ werd genoemd. Het bestond uit tortilla’s, jalapeño en kaas. Nu is de nacho ovenschotel ook koolhydraatarm te bereiden.
Ingrediënten
2 personen vanaf fase 1
- 2 zakjes PowerSlim tortilla chips kaas
- 100 g rundertartaar
- 2 el zuivelspread light
- 1 tomaat in blokjes
- handje cherry tomaatjes
- 1 ui, gesnipperd
- plakjes zwarte olijven
- 1 rode peper
- 1 mini bolletje knoflook, geperst
- 1 bosui in ringen
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de tartaar toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat en de rode peper toe en bak kort mee. Doe de tortilla chips in een ovenschaal en verdeel het tartaar-tomaat-paprikamengsel en de olijven over de nachos.
Besmeer de tortilla chips met zuivelspread light. Zet de ovenschaal voor circa 10 minuten in een voorverwarmde oven. Strooi de bosui over de Nacho ovenschotel en serveer met zelfgemaakte guacamole.
Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismaking gesprek.