Paella (uitspraak: pa’eʎa) is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht, dat oorspronkelijk uit de lagune van Albufera afkomstig is.
Ingrediënten
2 personen Fase 1
- 2 zakjes PowerSlim sojarijst
- 100 g gemengde zeevruchten
- 2 handjes cherrytomaten
- 1 ui gesnipperd
- 1 bosui in ringen
- 2 el olijfolie
- 4 saffraandraadjes
- 2 uitgeperste partjes citroen
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl peterselie
- 250 ml visbouillon
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en fruit dit circa 2 minuten aan. Laat de saffraandraadjes in een klein scheutje water weken. Voeg de rijst toe en bak nog 2 a 3 minuten. Roer de helft van de bouillon erdoor. Voeg vervolgens kerriepoeder, rozemarijn, saffraan en laurier toe.
Breng de paella op smaak met peper en zout. breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen. Roer af en toe en voeg steeds een klein scheutje bouillon toe. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes toe. Voeg de zeevruchten en het citroensap toe en verhit het geheel nog 3 tot 5 minuten goed door. Haal de laurierblaadjes eruit en garneer met de peterselie.