Het voordeel van een mosselpan is dat deze een extra hoge deksel heeft, waar je ook heel gemakkelijk de schelpen in kwijt kunt tijdens het eten.
Ingrediënten
2 personen vanaf fase 1
- 2 kg panklare mosselen
- 1 courgette
- 200 g gesneden soepgroenten
- 25 g roomboter
- 250 ml droge witte wijn of groenten bouillon
- Mosselsaus D&L
- Griekse yoghurt 0,2%
- Tzatziki kruiden
Controleer de mosselen en gooi beschadigde of open schelpen, die na een tik niet sluiten, weg. Smelt in een ruime (mossel)pan de boter en bak de groenten 2 min. Schenk de wijn of bouillon erbij. Leg de mosselen erop.
Doe de deksel op de Mosselpan en draai het vuur hoog. Schud de pan af en toe om en kook de mosselen 5-8 min. tot alle schelpen openslaan. Verwijder eventuele dichte schelpen. Dien de mosselen op met de groenten in het kookvocht met de sausjes.
3 sausjes:
Maak van Griekse yoghurt en tzatziki kruiden een paar uur van te voren een sausje en laat intrekken. D&L mosselsaus bevat slechts 0.7 g koolhydraten per portie (30 g) en Zaanse Mayonaise bevat slechts 0,36 koolhydraten per portie (39 g).
Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Bussum
of Hilversum? Maak een afspraak en zet
je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raken!
Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.