Curry is een gerecht dat oorspronkelijk Indisch is en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees. Er zijn vele varianten mogelijk.
Ingrediënten
2 personen fase 1
- 2 zakjes PowerSlim sojarijst
- 100 g broccoli in roosjes
- 2 eieren
- 2 el roomkaas light
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tomaten grof gesneden
- 1 rode peper
- 2 tl verse gember, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 2 tl gemalen koriander
- 1 klein bolletje knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 1 tl chilipoeder
- halve tl kurkuma
- 1 tl garam masala
- Zout en peper
Zet een pannetje op met water en kook de eieren in 7 minuten hard. Kook de rijst 15 minuten in de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de rode peper circa 1 minuut. Bak samen met de kruiden en de knoflook 2 minuten. Voeg een klein scheutje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat het samen met de de tomaat en met 50-75 ml water 5 minuten sudderen. Stoom ondertussen de broccoli gaar en 4-5 minuten. Pureer vervolgens de tomaat, ui en de kruiden met de staafmixer tot een gladde currypasta. Voeg de roomkaas toe en roer nogmaals goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met wat zout en peper. Giet de rijst en de broccoli af en doe de rijst op een bord. Schenk de currypasta eroverheen en maak af met de broccoli en de eieren. Garneer de curry met de verse koriander.