Tagliolini is een soort lintpasta, lang als spaghetti, ongeveer 2-3 mm breed, vergelijkbaar met tagliatelle, maar dun als capellini. Tagliolini met garnalen en basilicumroom met (bol) courgette is een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
2 personen fase 1
- 2 zakjes PowerSlim tagliolini
- 80-100 g garnalen
- 4 el kookroom
- 2 el zuivelspread light
- 200 g (bol) courgette
- 1 ui
- 1 klein bolletje knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 tl limoensap
- 2 flinke handen basilicumblaadjes, fijngesneden.
- Zout en peper
Kook de tagliolini circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water. Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg dan de room en de basilicum toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken maak er een dikkere saus van door de zuivelspread toe te voegen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Snijdt plakken van de bolcourgette en besmeer die met een eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout. Gril de plakken courgette om en om goudbruin.
Breng de garnalen op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de garnalen gaar in circa 2 minuten. Giet de tagliolini af en voeg deze, samen met de garnalen toe aan de saus. Roer goed door en serveer de tagliolini met garnalen en basilicumroom met courgette.
Meer weten over afvallen met het PowerSlim programma? Kijk hier!