Knoflook ondersteunt een normale bloeddruk
Een onderzoek laat zien dat knoflook een significante invloed had op de bloeddruk van mensen met hypertensie (of hoge bloeddruk). Dit komt doordat antioxidanten in knoflook hoge bloeddruk, hartinfarct, een beroerte en pijn op de borst tegengaan. Heerlijk eten dus die fusilli met knoflookgarnalen.
Ingrediënten
2 personen fase 1
- 2 zakjes PowerSlim fusilli
- 100 g garnalen rauw en gepeld
- 3 reuze garnalen rauw en ongepeld
- 200 g courgette
- 2 el kruidenroomkaas light
- 1 klein bolletje knoflook
- 1 rode peper (zaadlijst verwijderd) en in ringen
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Kook de fusilli 9 minuten in het zakje in ruim water. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook erboven uit.
Snijd de courgette in plakken en voeg toe samen met de rode peper en bak circa 4 minuten. Voeg de garnalen toe totdat deze roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep de roomkaas erdoor. Serveer de fusilli samen met de groenten en de garnalen.
Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Bussum of Hilversum? Maak een afspraak en zet je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raken!
Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.