Pesto betekent gestampt. Pasta pesto is prima vegetarisch recept. Pesto alla genovese komt oorspronkelijk uit Genua en is een mengsel van (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pijnboompitten en pecorino en/of Parmezaanse kaas. Deze worden samen gestampt in een vijzel.
Ingrediënten
2 personen fase 2
- 2 zakjes PowerSlim Fusilli
- 1 bol mozzarella in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tomaten grof gesneden
- 1 el olijfolie
- 1/2 bolletje knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zout en peper
- 1 takje verse basilicum
- 1 el Parmezaanse kaas gesnipperd
Voor de Pesto:
- 6 takjes verse basilicum
- 6 groene olijven
- 50 ml olijfolie
- 1/2 bolletje knoflook
- Zout en peper
Begin met het pesto mengsel
Doe de basilicum blaadjes, olijven, de olijfolie en een uitgeperst bolletje knoflook in een blender en maak er een gladde pesto van. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik direct of bewaar (een deel) in een afgesloten potje in de koolkast.
Kook de fusilli 9 minuten in de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe en bak 3 minuten.
Giet de fusilli af en voeg toe bij het tomatenmengsel samen met de pesto en bak 2 a 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en garneer de Pasta Pesto met Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum.