In dit gerecht heb ik rode geroosterde bloemkool met kabeljauwfilet gebruikt. Deze rode bloemkool is gewoon te koop in de supermarkt maar ook met de witte bloemkool is dit gerecht heerlijk. Serveer de kabeljauwfilet met een partje citroen.
Ingrediënten
2 personen fase 2
- 300-400 g verse kabeljauwfilet
- 200 g bloemkool
- 4 tomaten in kwarten
- Flinke hand sla
- 1 bolletje knoflook, geperst
- 1/4 citroen, in partjes
- 8 groene olijven
- 2 el olijfolie
- Versgemalen peper
- Zout
Meng 1 eetlepel olijfolie met de geperste knoflook en bestrijk de bloemkool hiermee. Bestrooi met wat versgemalen peper en zout.
Leg de bloemkool op de grill, BBQ of in ovenschaaltje. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 220 °C of gril de bloemkool tot deze zacht is. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de kabeljauwfilet met een beetje peper en zout circa 4 minuten aan beide zijden. Pers de citroen erboven uit.
Serveer deze geroosterde bloemkool met kabeljauwfilet, gemengde sla en stukjes tomaat en olijven.
Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismaking gesprek.