Deze Zalm-prei ovenschotel is gemakkelijk te bereiden in ongeveer 10 minuten voorbereiding. Het gezin kan prima mee eten door de wortelpeterselie te vervangen voor aardappelschijfjes.
2 personen fase 2
- 1 grote prei
- 2 zalmmoten
- 2 wortelpeterselie wortels
- 150 g crème fraiche light
- 1 el zaanse grove mosterd
- 2 el olijfolie
- Optioneel: 100 gr. geraspte kaas (fase 3)
Snijdt voor deze zalm-prei ovenschotel eerst de prei fijn en spoel hem schoon in een vergiet. Snijdt de wortelpeterselie in dunne plakjes en de zalm in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan en bak hierin de wortelpeterselie schijfjes in circa 8 minuten, bak de laatste 4 minuten de prei en de zalm mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Meng de crème fraiche light met de mosterd en de helft van de kaas (optioneel fase 3). Verdeel dit over de ovenschaal.
Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in 15 – 18 minuten goudbruin.
Meer weten over afvallen met het PS. food & lifestyle programma? Kijk hier!