Koolhydraatarme pasta zonder PowerSlim product is mogelijk bijvoorbeeld met aspergetagliatelle. Met zalm en ei maak je de perfecte combinatie maar ook mogelijk met magere rauwe ham.
1 persoon fase 1
Ingrediënten:
- 100-150 g verse zalm
- 1 gekookt ei
- 150 g witte asperges (± 4 stuks), geschild
- Handje rucola
- 2 el olijfolie
- 2 tl vers citroensap
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
- Extra: Dunschiller
Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en schaaf ze met een dunschiller in linten. Voeg ze toe aan het kokende water en kook ze 2-3 minuten. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak de zalm, op smaak gebracht met wat peper en zout, circa 4-8 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Maak ondertussen een dressing van anderhalve eetlepel olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Giet de aspergelinten af en leg ze op een bord. Verdeel de zalm, rucola en het ei over de aspergetagliatelle heen.
Besprenkel met de dressing en garneer met de bieslook en de peterselie.
Wil je meer informatie en woon je in Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Bussum
of Hilversum? Maak een afspraak en zet
je eerste stap om je overtollige kilo’s kwijt te raken!
Elke van den Broek, jouw afslankcoach in ’t Gooi.