Ervaringsverhaal Wendy Klarenbeek

Nadat ik ruim 10 jaar op gewicht was gebleven na een periode koolhydraatarm eten waren er, door een verbouwing en een aantal zwangerschappen toch weer te veel kilo’s blijven plakken. Na een poosje aanmodderen en twijfelen toch Elke maar eens benaderd.

Tijdens het startgesprek had ik nog mijn twijfels, een deel was wel “voorgezegd”, maar je moest nog wel veel zelf nadenken en keuzes maken. Samen met Elke de keuze gemaakt om toch te starten met het starterspakket, wat fijn dat er zo veel variatie in zat! Hierdoor kreeg ik een duidelijk beeld van wat het inhield en wat ik wel en niet lekker vind! Een aantal recepten waren zo lekker dat het absoluut blijvers zijn in onze keuken!

Na de startweek besloot ik door te gaan, er was een mooi motiverend resultaat zichtbaar en het “gedoe” viel me mee. Na die eerste week was het wel even wennen aan zelf dingen bedenken met de producten, maar ook daar vond ik snel mijn draai in. Voor veel gerechten was het genoeg om een vervanger voor mijzelf te pakken of gewoon de aardappels weg laten, zo kon ik toch lekker met het gezin mee eten. De weken erna bleven de kilo’s er af gaan, de ene week meer dan de andere. In mijn eigen metingen zag ik wel een duidelijk effect van mijn hormonen, de ene week ging het flink hard, de andere week zat er een rem op. Maar doordat het steeds weer sneller ging na zo’n periode (en ik ook in de langzame weken bleef afvallen) lukte het wel om door te zetten en vertrouwen te houden. Het werd steeds makkelijker en fijner om te bewegen, wat natuurlijk ook motiverend werkt.

De producten van PS zijn veelzijdig, er is voor ieder wat wils. Zeker als je van zoet houdt kom je hier aan je trekken. Qua tussendoortjes waren de Italiaanse Bosbes Biscuit en de Cheese-Union minibites echt lekker. Superhandig zijn de toasties (lekker meeborrelen met verantwoorde toastjes) en bij de lunch was de toast een traktatie. Mijn standaard ontbijt bestond uit de pecan-choco muesli met Griekse stijl vanilleyoghurt van Optimel en mijn favoriete “versrecept” is de kabeljauw met tomatensalsa, hoewel de penne met tonijn (in iets aangepaste vorm) een goede 2e vormt.

Het inzicht van de uitgebreide metingen bij de afspraken met Elke heb ik als heel fijn ervaren. Soms ging het met de kilo’s wat minder hard, maar liep het vetpercentage wel terug, of scoorde ik weer een halve punt lager op de visceraal vet score. Hierdoor bleef ik toch steeds gemotiveerd. Het was ook heel fijn om bij twijfel (“we gaan borrelen, oei, wat mag ik eigenlijk?”) even Elke te kunnen appen, waarna ik met fijn advies weer verder kon.

Inmiddels ben ik ruim 15 kilo kwijt. Ik zit veel lekkerder in mijn vel, mijn lijf voelt beter, sterker en gezonder, ik ben en ken mezelf weer! Mijn belangrijkste doel is bereikt, of er als “bonus” nog meer kilo’s af gaan zal de tijd leren. Ik heb in ieder geval weer een hoop lekkere recepten die hier regelmatig op tafel komen! Zo eten is geen straf…

Samen met jou bekijk ik graag of het PS. food & lifestyle programma ook iets voor jou is. Neem dus vooral contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek en misschien ben jij het volgende succesverhaal!

Voedingscoach Elke
Meer succesverhalen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten